InLab Zavidovići

+387 62 030 632

InLab Banovići

+387 61 845 863

InLab Žepče

+387 62 338 788

Krivci za vrtoglavicu i umor su manjak sna, anemija ali i depresija

Podijeli post

 

Možda mislite da depresija emocionalni poremećaj ali on doprinosi mnogim fizičkim simptomima.
Nedovoljno sna može negativno utjecati na vašu koncentraciju i zdravlje,odrasli bi trebali spavati od 7 do 8 sati svake noći .Neka san bude prioritet i držite redovan raspored.
Apneja – neki ljudi misle da spavaju dovoljno ali apneja tokom noći ometa vaš san i zaustavlja disanje tokom noći.Svaki prekid vas probudi na trenutak ali  možda toga niste svjesni. Rezultat : nenaspavani ste iako ste proveli 8 sati u krevetu.
Anemija – ovo je jedan od mnogih vodećih uzroka umora kod žena.Gubitak krvi tokom menstruacije može uzrokovati nedostatak željeza,što dovodi žene u opasnost.Crvena krvna zrnca su potrebna jer prenose kisik u vaša tkiva i organe.
Depresija – Umor,glavobolje gubitak apetita su najčešći simpotmi depresije.
Tijelo bez energije – kod osoba sa dijabetesom,abnormalni visoki nivoi šećera ostaju u krvotoku umjesto da uđu u tjelesne ćeleije gdje se pretvaraju u energiju.Rezultat toga je tijelo bez energije iako ima dovoljno hrane,ako imate uporne neobjašnjive umore pitajte svog ljekara o testiranju na dijabetes.

Više postova

Uncategorized

PONEDJELJKOM O ZDRAVLJU: HIPERHIDROZA

Hiperhidroza je pretjerano znojenje, može biti žarišno i difuzno a ima razne uzroke. Znojenje aksila, dlanova i tabana je najčešće uzrokovano stresom; difuzno znojenje je