InLab Zavidovići

+387 62 030 632

InLab Banovići

+387 61 845 863

InLab Žepče

+387 62 338 788

MANJE POZNATIJI SIMPTOMI KOJI MOGU OTKRITI DA NEŠTO NIJE UREDU SA ŠTITNJAČOM!

Podijeli post

Možda su vam poznati neki simptomi štitnjače (pretjerano znojenje,gubitak ili nagli porast kilograma,ubrzani rad srca)ali postoje i neki koji ne biste očekivali . „Maglica“ u mozgu?

Poznato je da štitna žlijezda šalje određene hormone do mozga kako bi mu pomogla da lakše obavlja svoj posao a kada se taj proces uspori radi manje aktivne štitnjače,može doći do nuspojave takozvane „maglice“ u mozgu. Teže pametite,teže se fokusirate i ne možete jasno razmišljati. 

Promjena raspoloženja?

Često se osjećate loše i tužno. Depresija je jedan od prvih simptoma da nešto nije uredu sa radom vaše štitnjače najčešće kada je u hiperprodukciji.

Problemi u trudnoći ?

Istraživanja pokazuju kako ne liječeni problemi sa štitnjačom dovode do problema u trudnoći,poput stanja koje se naziva preeklampsija a opisuje povišen krvni pritisak,hipertenzija.

Problemi sa mjesečnicom?

Menstruacija koja je jako slaba ili obilna  te neredovita može biti jedan od simptoma problema rada štitnjače.

Hrana ima čudan okus ? 

Kada štitna žlijezda ne radi kako bi trebala može uzrokovati da osoba ima probleme sa okusom,i zbog toga hrana može biti drugačiijeg okusa. 

Gubite kosu ? 

Svakog dana gubimo kosu ali ako primjećujete sve više promijena na tjemenu ili da se kosa tanji,za to bi mogla biti odgovorna štitnjača. 

Visoki krvni pritisak ? 

Manje aktivna štitnjača može uzrokovati da krvne žile postanu manje fleksibilne što znači da će biti otežan protok krvi iz srca do ostalih dijelova tijela.Preaktivan štitnjača može povisiti krvni pritisak i doprijeti pojavi aritmije.

Više postova

Uncategorized

PONEDJELJKOM O ZDRAVLJU: HIPERHIDROZA

Hiperhidroza je pretjerano znojenje, može biti žarišno i difuzno a ima razne uzroke. Znojenje aksila, dlanova i tabana je najčešće uzrokovano stresom; difuzno znojenje je