InLab Zavidovići

+387 62 030 632

InLab Banovići

+387 61 845 863

InLab Žepče

+387 62 338 788

Brzo se umarate? Imate glavobolju i pad konecntracije? Uradite test feritina

Podijeli post

Brzo se umarate? Imate glavobolju i pad konecntracije?Mučnina, vrtogla, ubrzani rad srca, bolovi  u mišićima samo su jedan od simptoma nedostatka željeza.

Feritin je kompleks bjelančevina i željeza. Mjerenje feritina pomaže liječniku shvatiti koliko željeza vaše tijelo skladišti. Određivanje feritina otkriva da li je razina feritina u krvi niža od normalne, što ukazuje na to da su zalihe željeza niske i da imate nedostatak željeza.

Zašto se radi ? 

Liječnik može predložiti mjerenje feritina ako su drugi krvni testovi pokazali da je razina hemoglobina ili hematokrita niska. To može značiti da imate anemiju. Mjerenje feritina može pomoći potvrditi dijagnozu.

Također se koristiti za dijagnosticiranje stanja kao što je hemokromatoza, bolesti jetre i Stillova bolest.

Kada se koristi za dijagnosticiranje zdravstvenog stanja, mjerenje feritina može biti učinjeno uz testiranje razina željeza.

Ako ste imali dijagnozu poremećaja koji rezultira nakupljanjem željeza u tijelu, liječnik može koristiti mjerenje feritina za promatranje stanja.

Više postova

Uncategorized

PONEDJELJKOM O ZDRAVLJU: HIPERHIDROZA

Hiperhidroza je pretjerano znojenje, može biti žarišno i difuzno a ima razne uzroke. Znojenje aksila, dlanova i tabana je najčešće uzrokovano stresom; difuzno znojenje je